Kynuté těsto s majonézou

kynute testo s majonezou

Suroviny

Mouka pšeničná polohrubá  500 g, majonéza  100 g, cukr 60 g, droždí 40 g (jedna kostička), mléko 100 ml, 1 vejce, citronová kůra

Postup přípravy

Do teplého mléka rozmíchejte droždí, trochu mouky, cukru a vzniklý kvásek nechte přikrytý vzejít. Do majonézy zamíchejte vejce a nastrouhanou či sekanou citronovou kůru. Když kvásek vykyne, přimíchejte nejprve majonézu a poté zapracujte cukr a zbytek mouky. Vzniklé těsto by mělo být měkké a samo se bude odlepovat od stěn nádoby. Po jeho vykynutí z něho tvořte koláče, rozválejte ho na plech či stočte do závinu s povidly či mletým mákem.

Aktuální letáky

Akční nabídka

28.02 – 05.03.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

28.02 – 05.03.2024

Mezinárodní den žen

28.02 – 08.03.2024

COOP super cena

28.02 – 12.03.2024

Pro děti i zdraví

31.01 – 05.03.2024