Labutě z odpalovaného těsta

labute z odpalovaneho testa

Suroviny

250 ml vody, půl lžičky soli, 150 g polohrubé mouky, 100 g másla nebo oleje, 4 celá vejce

Postup přípravy

V rendlíku nejprve přiveďte k varu osolenou vodu, přidejte tuk a po rozpuštění vsypte najednou mouku. Míchejte na mírném ohni až se vytvoří měkká hrouda těsta. Za stálého míchání těsto asi dvě minuty odpalujte a pak ho přendejte do studené mísy. Pomocí šlehače pak vmíchejte postupně jedno vejce po druhém, dbejte, aby se dokonale smísilo s těstem a pak teprve přidejte další. Vzniklé těsto pak vložte do cukrářského sáčku a stříkejte na vymaštěný plech. Na labutě potřebujete malé větrníčky a esíčka, ze kterých vytvoříte krky a hlavy. Pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů 12–15 minut, větší až 20 minut. Ještě teplé větrníčky rozkrojte a nechte vychladnout. Následně plňte žloutkovým krémem a šlehačkou, složte a nakonec pocukrujte.

Aktuální letáky

Akční nabídka

17.07 – 23.07.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

17.07 – 23.07.2024

Letní osvěžení

17.07 – 30.07.2024

COOP super cena

17.07 – 30.07.2024

Akční nabídka

10.07 – 16.07.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

10.07 – 16.07.2024

Pro děti i zdraví

10.07 – 13.08.2024

COOP super cena

03.07 – 16.07.2024

Zavařování

15.05 – 31.08.2024