Labužnické škvarky

labuznicke skvarky

Suroviny

Vepřový bok 600 g, sůl, drcený kmín, cibule 120 g, bílé víno 250 ml

Postup přípravy

Vepřový bok bez kosti nakrájejte na stejnoměrné větší kostky. Pokud má kůži, pak ji ostrým nožem nakrájejte na drobné kostičky. Potom maso vložte do bílého vína, osolte a okmínujte ho a chvíli v tomto vinném láku promíchávejte. Umáčknuté škvarky nechte ve zbylém vínu do druhého dne v chladu. Naložený bok pečte nejprve zvolna přikrytý asi 30 minut a poté postupně zvyšujte teplotu, až se škvarečky vypečou dobronzova. Vypečený bok vyjměte a v sádle osmahněte řezy cibule, kterými škvarečky doplníte při podávání.

Aktuální letáky

Akční nabídka

27.09 – 03.10.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

27.09 – 03.10.2023

Den zvířat

01.10 – 04.10.2023

COOP super cena

27.09 – 10.10.2023

Pro děti i zdraví

13.09 – 17.10.2023

Akční nabídka

23.08 – 29.08.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

23.08 – 29.08.2023

Doma

23.08 – 29.08.2023

Pro děti i zdraví

16.08 – 12.09.2023

COOP super cena

16.08 – 29.08.2023

Zavařování

17.05 – 31.08.2023