Labužnické škvarky

labuznicke skvarky

Suroviny

Vepřový bok 600 g, sůl, drcený kmín, cibule 120 g, bílé víno 250 ml

Postup přípravy

Vepřový bok bez kosti nakrájejte na stejnoměrné větší kostky. Pokud má kůži, pak ji ostrým nožem nakrájejte na drobné kostičky. Potom maso vložte do bílého vína, osolte a okmínujte ho a chvíli v tomto vinném láku promíchávejte. Umáčknuté škvarky nechte ve zbylém vínu do druhého dne v chladu. Naložený bok pečte nejprve zvolna přikrytý asi 30 minut a poté postupně zvyšujte teplotu, až se škvarečky vypečou dobronzova. Vypečený bok vyjměte a v sádle osmahněte řezy cibule, kterými škvarečky doplníte při podávání.

Aktuální letáky

Akční nabídka

19.03 – 25.03.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

19.03 – 25.03.2025

Akční nabídka

12.03 – 18.03.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

12.03 – 18.03.2025

COOP – naše super ceny

12.03 – 25.03.2025

Pro děti i zdraví

05.03 – 01.04.2025

Zahrada

12.02 – 27.05.2025