Liptovská roštěná

liptovska rostena

Suroviny

500 g hovězího roštěnce, 120 g anglické (oravské) slaniny, 140 g pórku, 80 g cibule, 50 g sádla, sůl, drcený kmín, mletý pepř

Postup přípravy

Roštěnec nakrájejte na plátky, lehce je naklepejte a pak osolte, pokmínujte a opepřete. Na každou roštěnku pak položte plátky slaniny a řez pórku. Roštěnou stočte do závitku s tím, že pórek i slanina nemusí být zcela masem obaleny. Podle kvality masa můžete závitky jen protknout napichovátkem či jehlicí nebo je utáhnout na první fázi úpravy alobalem. Na sádle opékejte cibuli až zčervená, pak ji lehce zalijte vývarem nebo vodou, přidejte zbylou slaninu a pórek překrájené na drobné kousky a vložte závitky. Pečte v troubě zvolna při teplotě 160 stupňů. Napečené okraje pekáčku či kastrolu na konec oškrabejte, případně přírodní vypečenou šťávu lehce dolijte. Podávejte s bramborovými haluškami nebo těstovinami.

Aktuální letáky

Akční nabídka

27.09 – 03.10.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

27.09 – 03.10.2023

Den zvířat

01.10 – 04.10.2023

COOP super cena

27.09 – 10.10.2023

Pro děti i zdraví

13.09 – 17.10.2023

Akční nabídka

23.08 – 29.08.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

23.08 – 29.08.2023

Doma

23.08 – 29.08.2023

Pro děti i zdraví

16.08 – 12.09.2023

COOP super cena

16.08 – 29.08.2023

Zavařování

17.05 – 31.08.2023