Lívance

lvance scaled

Suroviny

500 g polohrubé mouky,

600 ml mléka,

1 kostka droždí,

80 g cukru,

4 vejce,

špetka soli,

máslo na smažení

Na zdobení

povidla,

různé čerstvé ovoce,

1 PL skořice,

4 PL cukru.

Postup přípravy

Mléko zahřejeme na 35-40°C, přidáme rozdrolené droždí, mouku, vejce, cukr, sůl a vymícháme těsto.

Těsto necháme kynout 50 minut na teplém místě pod utěrkou.

Po vykynutí pečeme na rozpáleném másle lívance z obou stran do zlatova.

Moučkový cukr smícháme se skořicí a lívance posypeme.

Nakonec lívance pomažeme povidly a ozdobíme čerstvým ovocem.

Aktuální letáky

Akční nabídka

06.08 – 12.08.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

06.08 – 12.08.2025

COOP naše super ceny

30.07 – 12.08.2025

Pro děti i zdraví

23.07 – 19.08.2025

Zavařování

14.05 – 31.08.2025