Lívance

lvance scaled

Suroviny

500 g polohrubé mouky,

600 ml mléka,

1 kostka droždí,

80 g cukru,

4 vejce,

špetka soli,

máslo na smažení

Na zdobení

povidla,

různé čerstvé ovoce,

1 PL skořice,

4 PL cukru.

Postup přípravy

Mléko zahřejeme na 35-40°C, přidáme rozdrolené droždí, mouku, vejce, cukr, sůl a vymícháme těsto.

Těsto necháme kynout 50 minut na teplém místě pod utěrkou.

Po vykynutí pečeme na rozpáleném másle lívance z obou stran do zlatova.

Moučkový cukr smícháme se skořicí a lívance posypeme.

Nakonec lívance pomažeme povidly a ozdobíme čerstvým ovocem.

Aktuální letáky

COOP TIP TUTY menu

17.12 – 31.12.2025

Nabídka pro věrné zákazníky

17.12 – 31.12.2025

Akční nabídka

17.12 – 31.12.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

17.12 – 31.12.2025

COOP naše super ceny

17.12 – 31.12.2025

COOP TIP extra

10.12 – 31.12.2025

Vánoční speciál

19.11 – 31.12.2025

Jak krteček k Vánocům přišel

05.11 – 31.12.2025