Mandlové křupinky

mandlove krupinky

Suroviny

 

100 g loupaných mandlí, 150 g moučkového cukru, 1 vejce, 50 g hladké mouky, 100 ml mléka, lžičku kakaového prášku

Postup přípravy

Nejprve rozmixujte spařené a oloupané mandle a poté do nich přisypávejte část cukru. Tím vám vlastně vznikne základní marcipánová hmota, kterou je na marcipán nutné ještě propracovat. Přidejte další suroviny vyjma kakaa a důkladně promíchejte. Část tekutého těsta oddělte a vmíchejte do něho kakaový prášek. Na plech vyložený pečicím papírem pak lžící nalévejte menší části těsta, do rozetřených pak přidejte trochu kakaové hmoty a tu ozdobně roztáhněte pomocí špejle či jehlice. Pečte v předehřáté troubě při 180 stupních jen poměrně krátce, asi 3–4 minuty. Pečené hned za pomoci omaštěného nože sejměte z papíru a různě stáčejte do spirál, oblouků a podobně. Podávejte nejlépe ještě vlažné.

Aktuální letáky

Akční nabídka

02.07 – 08.07.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

02.07 – 08.07.2025

COOP naše super ceny

02.07 – 15.07.2025

Pro děti i zdraví

25.06 – 22.07.2025

Zavařování

14.05 – 31.08.2025