Mandlové křupinky

mandlove krupinky

Suroviny

 

100 g loupaných mandlí, 150 g moučkového cukru, 1 vejce, 50 g hladké mouky, 100 ml mléka, lžičku kakaového prášku

Postup přípravy

Nejprve rozmixujte spařené a oloupané mandle a poté do nich přisypávejte část cukru. Tím vám vlastně vznikne základní marcipánová hmota, kterou je na marcipán nutné ještě propracovat. Přidejte další suroviny vyjma kakaa a důkladně promíchejte. Část tekutého těsta oddělte a vmíchejte do něho kakaový prášek. Na plech vyložený pečicím papírem pak lžící nalévejte menší části těsta, do rozetřených pak přidejte trochu kakaové hmoty a tu ozdobně roztáhněte pomocí špejle či jehlice. Pečte v předehřáté troubě při 180 stupních jen poměrně krátce, asi 3–4 minuty. Pečené hned za pomoci omaštěného nože sejměte z papíru a různě stáčejte do spirál, oblouků a podobně. Podávejte nejlépe ještě vlažné.

Aktuální letáky

Akční nabídka

22.01 – 28.01.2025

Zabijačka

22.01 – 28.01.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

22.01 – 28.01.2025

COOP – naše super ceny

15.01 – 28.01.2025

Pro děti i zdraví

08.01 – 04.02.2025