Marinovaná štika

marinovana stika

Suroviny

400 g filetu ze štiky, 500 g kořenové zeleniny, 150 g pórku, 200 ml bílého vína (ryzlinku), 1 citron,
sůl, cukr, vinný ocet, směs bylinek 

Postup přípravy

Do bílého vína přilijte trochu vody a nasypte trochu cukru, přidejte bylinky a nechte krátce svařit.
Filet ze štiky nakrájejte na menší stejnoměrné kousky a důkladně maso osolte. Kořenovou
zeleninu nakrájejte na stejnoměrné nudličky a stejně tak i pórek. Na sítko nebo pařák rozložte
kořenovou zeleninu, pórek a kousky ryby a vše zvolna vařte na vinné várce pod pokličkou v páře
asi deset minut. Vinnou várku s bylinkami dochuťte solí a octem a nechte zchladit. Nejlépe
do porcelánové nebo kameninové misky vložte zeleninu a kousky štiky a vše zalijte várkou. Marinujte
v chladu nejméně do druhého dne. Před podáváním pokapejte šťávou z citronu.

Aktuální letáky

Akční nabídka

27.09 – 03.10.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

27.09 – 03.10.2023

Den zvířat

01.10 – 04.10.2023

COOP super cena

27.09 – 10.10.2023

Akční nabídka

20.09 – 26.09.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

20.09 – 26.09.2023

Pro děti i zdraví

13.09 – 17.10.2023

COOP super cena

13.09 – 26.09.2023

Akční nabídka

23.08 – 29.08.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

23.08 – 29.08.2023

Doma

23.08 – 29.08.2023

Pro děti i zdraví

16.08 – 12.09.2023

COOP super cena

16.08 – 29.08.2023

Zavařování

17.05 – 31.08.2023