Máslové makovky

maslove makovky

Suroviny

Jihočeské máslo 125 g, mouka pšeničná hladká 200 g, cukr krupice 80 g, mák 70 g, skořice mletá, sůl, bramborový škrob 20 g, mléko 40 ml (dvě lžíce) 

Postup přípravy

Jihočeské máslo rozpusťte a nechte v něm lehce zkaramelizovat cukr, po zchladnutí přimíchejte mléko a 2/3 semletého máku a špetku soli. Do všeho pak postupně zapracujte mouku, do které namícháte škrobovou moučku a mletou skořici. Vznikne lepivé měkké těsto, které rozdělte na dvě části a zabalte je do alobalu tak, aby vám vznikly dva stejnoměrné válečky. Nechte je v lednici nejlépe do druhého dne. Ztuhlý váleček pak obalte v nemletém máku a nakrájejte z něho stejnoměrná kolečka. Ty pečte na pečicím papíru v troubě při teplotě 180 °C podle velikosti 10–15 minut.

Aktuální letáky

Akční nabídka

27.09 – 03.10.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

27.09 – 03.10.2023

Den zvířat

01.10 – 04.10.2023

COOP super cena

27.09 – 10.10.2023

Pro děti i zdraví

13.09 – 17.10.2023

Akční nabídka

23.08 – 29.08.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

23.08 – 29.08.2023

Doma

23.08 – 29.08.2023

Pro děti i zdraví

16.08 – 12.09.2023

COOP super cena

16.08 – 29.08.2023

Zavařování

17.05 – 31.08.2023