Novohradská bramboračka

novohradska bramboracka

Suroviny

Suroviny:

300 g oškrabaných brambor, 200 g kořenové zeleniny, 100 g cibule, 40 g sušených hub, 30  g sádla, 30 g česneku, sůl, drcený kmín, majoránka

Na krupicové noky: 2 vejce, 100 g jemné krupice, 20 g másla, 150 ml mléka, sůl

Pro 4 osoby: příprava 30 minut

 

Postup přípravy

Nejprve na sádle osmahněte drobně nakrájenou cibuli. Když začne zlátnout, přidejte stejnoměrně nakrájenou kořenovou zeleninu a kmín. Vše ještě kratičce opékejte, pak přidejte drobně nakrájené syrové brambory, přilijte vodu a předem namočené a pokrájené sušené houby. Vše zvolna vařte. Během toho si připravte krupicovou zavářku. Do teplého mléka vmíchejte máslo,sůl a krupici, vzápětí i vajíčka a vše důkladně promíchejte a nechte pár minut stát. Z těsta tvořte malé nočky nebo ho protlačujte přes struhadlo a uvařte v téměř hotové polévce. Případně uvařte krupicové nočky zvlášť a k polévce je přikládejte.

Aktuální letáky

Akční nabídka

04.12 – 10.12.2024

Vánoční pečení s Vltavotýnskými lahůdkami

04.12 – 22.12.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

04.12 – 10.12.2024

COOP super cena

04.12 – 31.12.2024

Vánoční speciál

20.11 – 31.12.2024

Mikulášská nadílka

27.11 – 05.12.2024

Pro děti i zdraví

13.11 – 17.12.2024

Aplikace

11.09 – 31.12.2024