Opilý František

opily frantisek

Suroviny

Těsto:

 4 vejce, 150 g másla, 150 g cukru krupice, 120 g lískových ořechů, 70 g polohrubé mouky, čtvrtina sáčku prášku do pečiva 

Postup přípravy

Žloutky třete s polovinou cukru a poté přidejte žloutky. Do zpěněné hmoty přidejte ořechy a mouku smíchanou s práškem do pečiva a hned potom vmíchejte sníh z bílků zpevněný vešleháním druhé části cukru. Pečte na vymazaném a moukou vysypaném plechu. Na upečený a zchlazený plát naneste ořechovou náplň. 

Náplň:

Suroviny: 200 g nastrouhaných vlašských ořechů, 60 g moučkového cukru, 100 ml rumu, 100 ml mléka, balíček vanilkového cukru.

Na vrstvu ořechů pak rozetřete krém. Ve vodní lázni šlehejte 100 g moučkového cukru, 3 vejce a 2 lžičky kakaa. Zahoustlou, lesklou hmotu zchlaďte na pokojovou teplotu a zašlehejte do ní 250 g změklého másla. Povrch potáhněte čokoládovou polevou a vychlazené krájejte na stejnoměrné  řezy.

Aktuální letáky

Akční nabídka

27.09 – 03.10.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

27.09 – 03.10.2023

Den zvířat

01.10 – 04.10.2023

COOP super cena

27.09 – 10.10.2023

Pro děti i zdraví

13.09 – 17.10.2023

Akční nabídka

23.08 – 29.08.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

23.08 – 29.08.2023

Doma

23.08 – 29.08.2023

Pro děti i zdraví

16.08 – 12.09.2023

COOP super cena

16.08 – 29.08.2023

Zavařování

17.05 – 31.08.2023