Opilý František

opily frantisek

Suroviny

Těsto:

 4 vejce, 150 g másla, 150 g cukru krupice, 120 g lískových ořechů, 70 g polohrubé mouky, čtvrtina sáčku prášku do pečiva 

Postup přípravy

Žloutky třete s polovinou cukru a poté přidejte žloutky. Do zpěněné hmoty přidejte ořechy a mouku smíchanou s práškem do pečiva a hned potom vmíchejte sníh z bílků zpevněný vešleháním druhé části cukru. Pečte na vymazaném a moukou vysypaném plechu. Na upečený a zchlazený plát naneste ořechovou náplň. 

Náplň:

Suroviny: 200 g nastrouhaných vlašských ořechů, 60 g moučkového cukru, 100 ml rumu, 100 ml mléka, balíček vanilkového cukru.

Na vrstvu ořechů pak rozetřete krém. Ve vodní lázni šlehejte 100 g moučkového cukru, 3 vejce a 2 lžičky kakaa. Zahoustlou, lesklou hmotu zchlaďte na pokojovou teplotu a zašlehejte do ní 250 g změklého másla. Povrch potáhněte čokoládovou polevou a vychlazené krájejte na stejnoměrné  řezy.

Aktuální letáky

Akční nabídka

12.06 – 18.06.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

12.06 – 18.06.2024

Pro děti i zdraví

05.06 – 09.07.2024

COOP super cena

05.06 – 18.06.2024

Zavařování

15.05 – 31.08.2024