Ostružinová roláda

osturzinova rolada

Suroviny

Na plát lehkého piškotu:  5 vajec, 100 g cukru, 2 lžíce kvalitního kakaa, 2 lžíce polohrubé mouky  

Náplň:  250 g smetanyke šlehání, balíček ztužovače,  miska ostružin

Postup přípravy

Z pěti bílků ušlehejte nejprve pevný sníh, do něho postupně přidávejte za stálého šlehání cukr a následně žloutek po žloutku. Do této hmoty pak vmíchejte ještě kakao promíchané s moukou. Na plechu si rozviňte plát alobalu a na něj rozetřete těsto. Pečte ho hned asi 7 minut při 200 stupních. Upečený plát stáhněte opatrně z plechu a nechte jej vychladnout. Poté opatrně stáhněte alobal z plátu, na plát pak rozetřete šlehačku, do středu vložte ostružiny a celou roládu opět, nejlépe za pomoci alobalu, zaviňte. Nechte vychladit v lednici a podávejte lehce pocukrované.

Aktuální letáky

Akční nabídka

06.03 – 12.03.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

06.03 – 12.03.2024

Velikonoce

06.03 – 02.04.2024

Pro děti i zdraví

06.03 – 09.04.2024

Akční nabídka

28.02 – 05.03.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

28.02 – 05.03.2024

Mezinárodní den žen

28.02 – 08.03.2024

COOP super cena

28.02 – 12.03.2024

Pro děti i zdraví

31.01 – 05.03.2024