Ostružinová roláda

osturzinova rolada

Suroviny

Na plát lehkého piškotu:  5 vajec, 100 g cukru, 2 lžíce kvalitního kakaa, 2 lžíce polohrubé mouky  

Náplň:  250 g smetanyke šlehání, balíček ztužovače,  miska ostružin

Postup přípravy

Z pěti bílků ušlehejte nejprve pevný sníh, do něho postupně přidávejte za stálého šlehání cukr a následně žloutek po žloutku. Do této hmoty pak vmíchejte ještě kakao promíchané s moukou. Na plechu si rozviňte plát alobalu a na něj rozetřete těsto. Pečte ho hned asi 7 minut při 200 stupních. Upečený plát stáhněte opatrně z plechu a nechte jej vychladnout. Poté opatrně stáhněte alobal z plátu, na plát pak rozetřete šlehačku, do středu vložte ostružiny a celou roládu opět, nejlépe za pomoci alobalu, zaviňte. Nechte vychladit v lednici a podávejte lehce pocukrované.

Aktuální letáky

Akční nabídka

02.07 – 08.07.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

02.07 – 08.07.2025

COOP naše super ceny

02.07 – 15.07.2025

Akční nabídka

25.06 – 01.07.2025

Kvalitní potravin z našeho regionu

25.06 – 01.07.2025

Pro děti i zdraví

25.06 – 22.07.2025

COOP naše super ceny

18.06 – 01.07.2025

Zavařování

14.05 – 31.08.2025