Ostružinový dezert s jogurtem

ostruzinovy dezert s jogurtem

Suroviny

350 g čerstvých ostružin, 250 ml bílého jogurtu, 60 g cukru, 100 ml smetany ke šlehání, 20 g želatiny nebo čirého dortového želé, šťáva z jednoho citronu

Postup přípravy

Cukr rozvařte v troše teplé vody. Většinu ostružin rozmačkejte a kratičce zavařte ve vodě s cukrem, pak přikapejte citronovou šťávu a nechte v rozvaru rozpustit želatinu. Část rozvaru s ostružinami pak vložte do připravených a vodou vypláchnutých tvořítek. Uložte je v chladu, aby první vrstva dezertu ztuhla. Zbývající rozvar opětovně zahřejte, vmíchejte jogurt a hned nalijte větší část do tvořítek jako další vrstvu. Opět nechte v lednici zchladit. Na závěr doplňte zbylý zahřátý rozvar smetanou a přilijte do tvořítek. Vše nechte dobře vychladit a podávejte s čerstvými ostružinami a jogurtem. Z krátce zahřátých tvořítek se dezert lépe vyklopí.

Aktuální letáky

Akční nabídka

15.05 – 21.05.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

15.05 – 21.05.2024

Zavařování

15.05 – 31.08.2024

COOP super cena

08.05 – 21.05.2024

Pro děti i zdraví

01.05 – 04.06.2024

Zahrada

17.04 – 31.05.2024