Ovesná praženka

ovesna prazenka

Suroviny

Sádlo 70 g, ovesné vločky 120 g, pórek 100 g, kořenová zelenina 150 g, sůl, drcený kmín, majoránka

Postup přípravy

V pánvi či rendlíku nasucho opražte nejprve ovesné vločky s trochou drceného kmínu – tak dlouho, až zavoní a ztratí moučnou, syrovou chuť. Vločky zalijte vodou či vývarem, přidejte sůl, světlejší část pokrájeného pórku a zvolna polévku vařte asi deset minut. Během té doby si na pánvi v sádle opečte zeleninu, pečte ji pozvolna, aby trochu změkla, a nakonec ji vmíchejte do polévky, jen převařte, přivoňte majoránkou a neste na stůl. Samozřejmě, že je možné do polévky přidat i jiné druhy zeleniny, cuketu, brokolici a podobně. Důležité je nerozvařit zeleninu v polévce.

Aktuální letáky

Akční nabídka

19.03 – 25.03.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

19.03 – 25.03.2025

COOP – naše super ceny

12.03 – 25.03.2025

Pro děti i zdraví

05.03 – 01.04.2025

Zahrada

12.02 – 27.05.2025