Ovesná praženka

ovesna prazenka

Suroviny

Sádlo 70 g, ovesné vločky 120 g, pórek 100 g, kořenová zelenina 150 g, sůl, drcený kmín, majoránka

Postup přípravy

V pánvi či rendlíku nasucho opražte nejprve ovesné vločky s trochou drceného kmínu – tak dlouho, až zavoní a ztratí moučnou, syrovou chuť. Vločky zalijte vodou či vývarem, přidejte sůl, světlejší část pokrájeného pórku a zvolna polévku vařte asi deset minut. Během té doby si na pánvi v sádle opečte zeleninu, pečte ji pozvolna, aby trochu změkla, a nakonec ji vmíchejte do polévky, jen převařte, přivoňte majoránkou a neste na stůl. Samozřejmě, že je možné do polévky přidat i jiné druhy zeleniny, cuketu, brokolici a podobně. Důležité je nerozvařit zeleninu v polévce.

Aktuální letáky

Akční nabídka

24.04 – 30.04.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

24.04 – 30.04.2024

Oslavte s námi čarodějnice

24.04 – 30.04.2024

COOP super cena

24.04 – 07.05.2024

Zahrada

17.04 – 31.05.2024

Pro děti i zdraví

10.04 – 30.04.2024