Pečená jablka

pecena jablka

Suroviny

čerstvá jablka, šlehačku, trochu skořice, cukr a lískové ořechy

Postup přípravy

Záleží na vás, zda pečená jablka upravíte do tvaru děravých koleček, obloučků nebo je nakrájíte na kostky. Vložte je na mírně rozehřátou pánev s nepřilnavým povrchem a bez pohybování je zvolna pečte z obou stran. Na jablíčku se vytvoří pevnější, zprvu suchá a následně opečená vrstva a uvnitř jablko změkne. Na jiné pánvi nasucho opražte podrcené lískové ořechy, zasypte je cukrem a ten nechte zkaramelizovat. Rozpuštěný cukr zalijte jablečným moštem nebo vodou, ale jenom trochu. Vše nechte odvařit do zhoustnutí a pak omáčku nalijte na talíř, nazdobte šlehačkou a do ní vložte pečená jablka. Vše ještě nakonec zaprašte mletou skořicí.

Aktuální letáky

Akční nabídka

15.05 – 21.05.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

15.05 – 21.05.2024

Zavařování

15.05 – 31.08.2024

COOP super cena

08.05 – 21.05.2024

Pro děti i zdraví

01.05 – 04.06.2024

Zahrada

17.04 – 31.05.2024