Pečená jablka

pecena jablka

Suroviny

čerstvá jablka, šlehačku, trochu skořice, cukr a lískové ořechy

Postup přípravy

Záleží na vás, zda pečená jablka upravíte do tvaru děravých koleček, obloučků nebo je nakrájíte na kostky. Vložte je na mírně rozehřátou pánev s nepřilnavým povrchem a bez pohybování je zvolna pečte z obou stran. Na jablíčku se vytvoří pevnější, zprvu suchá a následně opečená vrstva a uvnitř jablko změkne. Na jiné pánvi nasucho opražte podrcené lískové ořechy, zasypte je cukrem a ten nechte zkaramelizovat. Rozpuštěný cukr zalijte jablečným moštem nebo vodou, ale jenom trochu. Vše nechte odvařit do zhoustnutí a pak omáčku nalijte na talíř, nazdobte šlehačkou a do ní vložte pečená jablka. Vše ještě nakonec zaprašte mletou skořicí.

Aktuální letáky

Akční nabídka

21.02 – 27.02.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

21.02 – 27.02.2024

Pro děti i zdraví

31.01 – 05.03.2024