Pekařský houbový guláš

pekarsky houbovy gulas

Suroviny

Sádlo 150 g, Chalupářský chléb  300 g, muchomůrka růžovka (masák) 150 g, cibule 150 g, zeleninový vývar 500 ml, čerstvé hřiby 250 g, ryzce syrovinky, sůl, sladká paprika, drcený kmín, čerstvá majoránka

Postup přípravy

Na sádle pečte nejprve cibuli, pěkně dozlatova, pak přidejte nakrájené masáky, tedy muchomůrky růžovky, kmín a nechte vše pěkně vypéct. Nakonec přisypte sladkou papriku, jen krátce ji zapěňte a vzápětí zalijte trochou vývaru ze zeleniny nebo vodou. Do tohoto základu vložte hříbky nakrájené na větší kousky, vše osolte a nechte pěkně pomaloučku dusit. Když jsou houby měkké, zahustěte guláš chlebovou strouhankou, krátce duste a mezitím připravte speciální vložku, která dílo vylepší. Na části sádla opečte ryzce, které mají zvláštní chuť a vůni. Ve výpeku ze syrovinek ještě opečte kostičky nakrájeného chleba a vložte vše nakonec do guláše. Doplňte nasekanou čerstvou majoránkou a podávejte. Je pochopitelně možné zaměnit některé druhy hub podle sezony a možností a doplnit gulášek třeba rozpečenou uzeninou či slaninou.

Aktuální letáky

Akční nabídka

24.07 – 30.07.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

24.07 – 30.07.2024

Letní osvěžení

17.07 – 30.07.2024

COOP super cena

17.07 – 30.07.2024

Pro děti i zdraví

10.07 – 13.08.2024

Zavařování

15.05 – 31.08.2024