Plněná vejce s kaviárem

plnena vejce s kaviarem

Suroviny

10 vajec,  50 g plnotučné hořčice, 60 g másla,  pažitka, ocet, sůl, 50 ml kysané smetany, 40 g kaviáru

Postup přípravy

Vejce před samotným vařením vyndejte z lednice a nechte v pokojové teplotě. Potom je vařte v osolené vodě zvolna asi 10 minut (záleží na jejich velikosti). Vařená vejce prudce zchlaďte. Poté je oloupejte, nejlépe pod studenou vodou v misce, a vařená prokrojte, vyjměte žloutky a ty vyšlehejte spolu s hořčicí a změklým máslem do hladka. Přidejte pár kapek octa, sůl a posekanou pažitku. Vše zjemněte kysanou smetanou. Vzniklou pomazánku pak vložte do připravených bílků. Ty lehce zespodu skrojte, aby se na míse nekolíbaly. Navrch pak dávejte kaviár. Plněná vejce můžete kombinovat například s vaječnou tlačenkou, upravit je obdobně s uzeným lososem, sardelovými řezy a podobně.

Aktuální letáky

Akční nabídka

27.09 – 03.10.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

27.09 – 03.10.2023

Den zvířat

01.10 – 04.10.2023

COOP super cena

27.09 – 10.10.2023

Akční nabídka

20.09 – 26.09.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

20.09 – 26.09.2023

Pro děti i zdraví

13.09 – 17.10.2023

COOP super cena

13.09 – 26.09.2023

Akční nabídka

23.08 – 29.08.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

23.08 – 29.08.2023

Doma

23.08 – 29.08.2023

Pro děti i zdraví

16.08 – 12.09.2023

COOP super cena

16.08 – 29.08.2023

Zavařování

17.05 – 31.08.2023