Pohankové noky s tvarohem

pohankove noky s tvarohem

Suroviny

Jihočeské máslo 50 g, pohanka lámanka 150 g, tvaroh na pečení 250 g, 2 vejce, sůl, kukuřičná krupice (polenta) 60 g, drcený kmín, petrželová nať

Postup přípravy

Pohanku spařte vroucí osolenou vodou, použijte dvojnásobné množství vody a nechte pohanku 15–20 minut změknout. Do teplé pohanky vmíchejte Jihočeské máslo, trochu mletého kmínu, sekanou petrželovou naťa měkký tvaroh. Poté přidejte vejce a kukuřičnou krupici. Vzniklé těsto nechte asi 20 minut v chladu. Z pohankového těsta pak tvořte za pomoci dvou lžic stejnoměrné noky, vkládejte je do osolené vroucí vody a vařte asi 7–10 minut. Hotové nočky by měly vyplavat na povrch. Nočky můžete podávat jako přílohu k masu, dušené zelenině a lze je nabídnout i se sladkým rozvařeným ovocem jako ovocné knedlíčky.

Aktuální letáky

Akční nabídka

27.09 – 03.10.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

27.09 – 03.10.2023

Den zvířat

01.10 – 04.10.2023

COOP super cena

27.09 – 10.10.2023

Pro děti i zdraví

13.09 – 17.10.2023

Akční nabídka

23.08 – 29.08.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

23.08 – 29.08.2023

Doma

23.08 – 29.08.2023

Pro děti i zdraví

16.08 – 12.09.2023

COOP super cena

16.08 – 29.08.2023

Zavařování

17.05 – 31.08.2023