Pohankový dortík

pohankovy dortik

Suroviny

 

200 g pohanky lámanky, 400 ml mléka, 2 lžíce medu, 2 plátky želatiny, sušené ovoce, švestková povidla, 200 g kysané smetany a ještě ovoce na ozdobení 

Postup přípravy

Svařte mléko, vmíchejte do něj lámanou pohanku a poté ještě přidejte želatinu, zamíchejte a nechte přikryté stát asi dvacet minut. Pohanka do sebe natáhne všechno mléko a změkne. Pak rozmíchejte, přidejte med, polovinu kysané smetany a kousky sušeného ovoce (švestky, meruňky). Ještě teplou hmotu vložte do formiček, misek, šálků nebo dortové formy a nechte důkladně vychladit. Ztuhlé dortíky pak vkládejte na talíře zdobené švestkovými povidly a zdobte kysanou smetanou a řezy čerstvého nebo kompotovaného ovoce.

Aktuální letáky

Akční nabídka

15.05 – 21.05.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

15.05 – 21.05.2024

Zavařování

15.05 – 31.08.2024

COOP super cena

08.05 – 21.05.2024

Pro děti i zdraví

01.05 – 04.06.2024

Zahrada

17.04 – 31.05.2024