Pohankový perník

pohankovy pernik

Suroviny

Na dortovou formu: 200 g pohanky kroupy, 100 g pohanky lámanky, 2 vejce, 30 g škrobové
moučky, 50 g strouhaného kokosu, 70 g přírodního třtinového cukru, 50 g mandlí, pomerančová
a citronová kůra, perníkové koření (plná lžička), 1/2 prášku do pečiva, sůl, tuk na vymazání formy
a sezamová semínka 

Postup přípravy

 

Pohanku kroupu i pohanku lámanku zalijte půl litrem vroucí lehce osolené vody a nechte asi dvacet
minut přikrytou změknout. Pak do ní vmíchejte všechny ostatní suroviny a vzniklou hustou kaši
rozetřete do formy vymazané tukem a vysypané sezamovými semínky. Perník pečte při teplotě
180 stupňů asi 40 minut. Podávejte ho s jogurtem, kysanou smetanou nebo višňovou zavařeninou.

Aktuální letáky

Akční nabídka

12.02 – 18.02.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

12.02 – 18.02.2025

Zahrada

12.02 – 18.02.2025

COOP – naše super ceny

12.02 – 25.02.2025

Valentýn

05.02 – 16.02.2025

Pro děti i zdraví

05.02 – 04.03.2025