Pohankový perník

pohankovy pernik

Suroviny

Na dortovou formu: 200 g pohanky kroupy, 100 g pohanky lámanky, 2 vejce, 30 g škrobové
moučky, 50 g strouhaného kokosu, 70 g přírodního třtinového cukru, 50 g mandlí, pomerančová
a citronová kůra, perníkové koření (plná lžička), 1/2 prášku do pečiva, sůl, tuk na vymazání formy
a sezamová semínka 

Postup přípravy

 

Pohanku kroupu i pohanku lámanku zalijte půl litrem vroucí lehce osolené vody a nechte asi dvacet
minut přikrytou změknout. Pak do ní vmíchejte všechny ostatní suroviny a vzniklou hustou kaši
rozetřete do formy vymazané tukem a vysypané sezamovými semínky. Perník pečte při teplotě
180 stupňů asi 40 minut. Podávejte ho s jogurtem, kysanou smetanou nebo višňovou zavařeninou.

Aktuální letáky

Akční nabídka

02.07 – 08.07.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

02.07 – 08.07.2025

COOP naše super ceny

02.07 – 15.07.2025

Pro děti i zdraví

25.06 – 22.07.2025

Zavařování

14.05 – 31.08.2025