Pohankový salát s uzenou rybou

pohankovy salat

Suroviny

Suroviny:

200 g pohanky, 250 g uzené ryby (pstruh), 80 g cibule, 80 g sladkokyselých okurek, 70 g papriky, 60 ml oleje, petrželová nať, sůl, cukr, ocet

Na 1 kg salátu: příprava 25 minut

Postup přípravy

 

Pohanka je tradiční plodina Valašska a kromě jiného z ní lze připravit velmi dobrý salát. Pohanku není třeba dlouho vařit. Stačí ji vložit do dvojnásobného množství vroucí, osolené vody, přivést k varu a poté nechat 15 minut stát pod pokličkou. Spařenou pohanku promíchejte, ochuťte solí, cukrem a octem podle chuti a nechte zchladnout. V rozehřátém oleji zpěňte drobně nakrájenou cibuli, přidejte k ní proužky papriky a nakonec i posekanou petrželovou nať a maso pečlivě obrané z uzené ryby. Hned potom pánev odstavte z tepla. Vše po zchladnutí přimíchejte do salátu spolu s drobně nakrájenými okurkami.

Aktuální letáky

Akční nabídka

22.01 – 28.01.2025

Zabijačka

22.01 – 28.01.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

22.01 – 28.01.2025

COOP – naše super ceny

15.01 – 28.01.2025

Pro děti i zdraví

08.01 – 04.02.2025