Povidlová omáčka k šunce

povidlova omacka k sunce

Suroviny

300 g švestkových povidel, 200 g jablek, 100 g slaniny, 70 g cibule, sádlo, divoké koření (bobkový list, nové koření, celý pepř), případně sladkáči kysaná smetana

Postup přípravy

Divoké koření svařte v malém kastrůlku s vodou a nechte chvíli stát, aby se vylouhovalo. Na pánvi opékejte na sádle cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu a po jejich opečení přidejte nastrouhaná oloupaná jablka. Vše důkladně poduste s odvarem z koření a následně přidejte švestková povidla. Pozor, aby se vám při další úpravě omáčka nepřipálila. Vše provařte tak dlouho až omáčka přirozeně zahoustne. Hotovou speciální omáčku můžete doplnit smetanou. Tato omáčka je tradičním doplňkem uzeného masa nebo pečené šunky, ale i zvěřinové pečeně a podobně.

Aktuální letáky

Akční nabídka

24.07 – 30.07.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

24.07 – 30.07.2024

Letní osvěžení

17.07 – 30.07.2024

COOP super cena

17.07 – 30.07.2024

Pro děti i zdraví

10.07 – 13.08.2024

Zavařování

15.05 – 31.08.2024