Prachatické mandlové perníčky

49 prachaticky pernik

Suroviny

Suroviny:
250 g hladké pšeničné mouky, 120 g moučkového cukru, 120 g
jemně mletých mandlí, 100 g másla, 1 vejce a 2 žloutky, 2 lžíce medu, 2 lžičky perníkového koření, půl lžičky
mletého zázvoru, bílek na potírání perníčků, mandle na zdobení

Příprava 120 minut

Postup přípravy

Vejce a žloutky třete spolu s cukrem do pěny, přimíchejte
med a rozpuštěné máslo, nakonec i mleté koření. Do této řídké hmoty zapracujte
mouku a mleté mandle. Vzniklé těsto důkladně prohněťte a zabalené do fólie
nechte v lednici odležet (nejlépe do druhého dne). Těsto vyvalujte na plát
silný 2–3 milimetry, vykrajujte z něho libovolné tvary a pečte je v troubě
předehřáté na 180 °C asi 8 minut. Ještě horké perníčky potírejte rozšlehanými
bílky, aby se leskly a současně přizdobte půlenými či sekanými mandlemi.

 

Aktuální letáky

Akční nabídka

06.03 – 12.03.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

06.03 – 12.03.2024

Velikonoce

06.03 – 02.04.2024

Pro děti i zdraví

06.03 – 09.04.2024

Akční nabídka

28.02 – 05.03.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

28.02 – 05.03.2024

Mezinárodní den žen

28.02 – 08.03.2024

COOP super cena

28.02 – 12.03.2024

Pro děti i zdraví

31.01 – 05.03.2024