Ruský pudink se slanečky

rusky pudink se slanecky

Suroviny

400 g vařených brambor, 200 g slanečků v oleji, 2–3 vejce, sůl, ocet, mletý kmín, čerstvě mletý
pepř, 100 g sladkokyselých okurek, sterilovaná zelenina podle chuti 

Postup přípravy

Uvařené brambory nastrouhejte nebo prolisujte a smíchejte se strouhanými okurkami, osolte
a ochuťte kořením, nálevem z okurek, octem a olejem ze slanečků. Skleněnou či porcelánovou
misku vymažte olejem a skládejte do ní kousky slanečků, ochucených brambor a vařených vajec.
Vejce můžete nastrouhat či nasekat a zapracovat do brambor, jak libo. Vše pěkně umáčkněte
a dejte vařit do vodní lázně podle velikosti formy asi na jednu hodinu. Nejlepší pro tento účel je
trouba nastavená na 120–130 stupňů. Hotový pudink nechte ve formě zchladnout, pak ho vyklopte
a podávejte s pikantní sterilovanou zeleninou.

Aktuální letáky

Akční nabídka

24.07 – 30.07.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

24.07 – 30.07.2024

Letní osvěžení

17.07 – 30.07.2024

COOP super cena

17.07 – 30.07.2024

Pro děti i zdraví

10.07 – 13.08.2024

Zavařování

15.05 – 31.08.2024