Ruský pudink se slanečky
Suroviny
400 g vařených brambor, 200 g slanečků v oleji, 2–3 vejce, sůl, ocet, mletý kmín, čerstvě mletý
pepř, 100 g sladkokyselých okurek, sterilovaná zelenina podle chuti
Postup přípravy
Uvařené brambory nastrouhejte nebo prolisujte a smíchejte se strouhanými okurkami, osolte
a ochuťte kořením, nálevem z okurek, octem a olejem ze slanečků. Skleněnou či porcelánovou
misku vymažte olejem a skládejte do ní kousky slanečků, ochucených brambor a vařených vajec.
Vejce můžete nastrouhat či nasekat a zapracovat do brambor, jak libo. Vše pěkně umáčkněte
a dejte vařit do vodní lázně podle velikosti formy asi na jednu hodinu. Nejlepší pro tento účel je
trouba nastavená na 120–130 stupňů. Hotový pudink nechte ve formě zchladnout, pak ho vyklopte
a podávejte s pikantní sterilovanou zeleninou.