Rybí mlíčí v hrášku a smetaně

rybi mlici

Suroviny

300 g rybího mlíčí, 200 g mraženého hrášku, 150 ml smetany ke šlehání, 20 g želatiny, tymián, sůl,
cukr, ocet, zeleninový nebo rybí vývar (asi 300 ml), 150 ml bílého jogurtu, svazek ředkviček 

Postup přípravy

 

Rybí mlíčí zvolna vařte v silném vývaru z rybích odřezků nebo zeleninovém vývaru. Vařené
vyjměte a nechte zchladnout. Vývar trochu odvařte (asi na 150 ml) a rozpusťte v něm želatinu.
Ve strojku či mixéru rozsekejte hrášek, přidejte smetanu, cukr, trochu soli a jemně posekaný nebo
rozemnutý tymián. Následně přimíchejte k hrášku vývar se želatinou a na kousky nakrájené mlíčí.
Směs nalijte do tvořítek (formiček) a nechte do druhého dne ztuhnout v lednici. Podávejte s bílým
jogurtem nebo kysanou smetanou doplněnou o lehce osolené ředkvičky krájené na plátky.

Aktuální letáky

Akční nabídka

04.12 – 10.12.2024

Vánoční pečení s Vltavotýnskými lahůdkami

04.12 – 22.12.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

04.12 – 10.12.2024

COOP super cena

04.12 – 31.12.2024

Vánoční speciál

20.11 – 31.12.2024

Mikulášská nadílka

27.11 – 05.12.2024

Pro děti i zdraví

13.11 – 17.12.2024

Aplikace

11.09 – 31.12.2024