Salát se sýrovým krémem
Suroviny
Ledový salát, rukola nebo polníček a další jarní lupení
Na sýrový krém: Madeland tavený 100 g, mražený hrášek 100 g, smetana na vaření 120 ml, sůl, citron
Postup přípravy
Čerstvé jarní lupení je skvělým balzámem pro naše tělo. Namixujte si k salátu speciální sýrový krém. V mixéru nejprve rozsekejte rozmrzlý hrášek, poté přidejte smetanu a sýr, vše případně osolte a mixujte do pěny. Ta vám bude díky sýru držet krásně nadýchanou konzistenci. Salát lehce pokapejte citronovou šťávou a namíchejte do sýrového krému. Vedle taveného Madelandu můžete použít i jiné tavené sýry, třeba i ochucené a podobně. Sýrový krém můžete přidat i jako studenou omáčku k masům, přílohám nebo smaženým hranolkům místo tatarky.