Salát z pečených paprik

salat z pecenych paprik

Suroviny

500 g červených paprik, 1 cibule, 3 stroužky česneku, sůl, vinný ocet, olivový olej, směs pepřů, 100 g prorostlé slaniny či klobásky, 200 g kuřecích prsíček 

Syrové papriky v běžných salátech bývají tvrdé a bez valné chuti. Teprve když se opečou, získají unikátní nasládlou chuť a silně zavoní.

Postup přípravy

V troubě nebo přímo nad grilem nejprve papriky krátce a intenzivně opečte. Vůbec nevadí, když jim naskákají pečením puchýře a slupka třeba i trochu zčerná. Opečené pak nechte na několik minut zapařit v uzavřeném mikroténovém sáčku. Pak totiž půjdou dobře oloupat. Následně je odjádřete a očistěte a potom nakrájejte na libovolné kousky. Do misky vložte jemně pokrájenou cibuli, několik plátků česneku, vinný ocet, olej, sůl a vše důkladně promíchejte nebo ušlehejte. Touto zálivkou pak ochuťte papriky a dále je doplňte rozpečenou slaninou nebo kousky klobásky a pomelte směsí pepřového koření. Jako zvláštní doplněk připravte malé špízy s kuřecím masem upečeným na grilu. Podávejte s chlebem nebo jiným pečivem.

Aktuální letáky

Akční nabídka

06.03 – 12.03.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

06.03 – 12.03.2024

Velikonoce

06.03 – 02.04.2024

Pro děti i zdraví

06.03 – 09.04.2024

Akční nabídka

28.02 – 05.03.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

28.02 – 05.03.2024

Mezinárodní den žen

28.02 – 08.03.2024

COOP super cena

28.02 – 12.03.2024

Pro děti i zdraví

31.01 – 05.03.2024