Sekané kuře na paprice

sekane kure na paprice

Suroviny

Celé kuře, sůl, muškátový květ, sladká lahůdková paprika, olej, 80 g cibule, lněné semínko, 250 ml smetany, instantní jíška, hladká mouka

Postup přípravy

Kuře důkladně vykostěte, zbavte kůže a svalovinu semelte nebo rozsekejte ve strojku. Do fáše dejte sůl, muškátový květ, trochu sladké papriky a 100 ml smetany. Vše důkladně vymíchejte a uložte do lednice. Z kuřecích kostí a ořezu uvařte silný, mírně osolený vývar. V kastrolu osmahněte do zlatova cibuli na oleji, přisypte papriku a hned jak zapění, zalijte vývarem. Asi deset minut zvolna vařte, následně zahustěte jíškou a potom zjemněte smetanou. Hotovou omáčku pak přeceďte přes husté sítko. Sekané kuřecí maso rozdělte na stejnoměrné válečky, obalte v hladké mouce a lněném semínku a pečte zvolna na oleji v pánvi. Upečené kousky pak přelévejte nebo podlévejte omáčkou a podávejte s těstovinami, rýží a podobně. Pro doplnění o zajímavou chuť můžete na suché rozpálené pánvi opražit lněné semínko. Díky tomu zavoní a příjemně chutná.

Aktuální letáky

Akční nabídka

22.01 – 28.01.2025

Zabijačka

22.01 – 28.01.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

22.01 – 28.01.2025

COOP – naše super ceny

15.01 – 28.01.2025

Pro děti i zdraví

08.01 – 04.02.2025