Semínkové tyčky

seminkove tycky

Suroviny

Listové těsto 400 g, směs semínek 100 g, 2 vejce, bylinková sůl, hladká mouka na rozválení

Postup přípravy

Dobře vychlazené listové těsto rozválejte na tenký plát, ten osolte bylinkovou solí a složte na třetinyv obou směrech. Nechte krátce prochladit a opět těsto rozválejte na plát silný jako obilné stéblo. Směssemínek krátce namočte a vlhké je zaválejte do plátu těsta, který hned potřete důkladně rozšlehanými vejci,nakrájejte na řezy (čtverce, proužky a podobně) a pečte na pečicím papíře. Troubu předem vyhřejte na 200 °Ca při samotném pečení pak nastavte teplotu na 170 až 180 °C. Pro tento účel je nejlepší kombinovat dýňová,slunečnicová, piniová a další semínka, případně i drcené ořechy.

Aktuální letáky

Akční nabídka

15.05 – 21.05.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

15.05 – 21.05.2024

Zavařování

15.05 – 31.08.2024

COOP super cena

08.05 – 21.05.2024

Pro děti i zdraví

01.05 – 04.06.2024

Zahrada

17.04 – 31.05.2024