Skořicové řezy

skoricove rezy

Suroviny

Těsto: 4 vejce, 100 g cukru krupice, 100 ml mléka, 100 ml oleje, 200 g hladké mouky, vanilkový cukr, skořicový cukr, prášek do pečiva, špetku soli

Vanilkový pudink:  balíček pudinku, 400 ml mléka, 50 g cukru krupice a kysanou smetanu s ovocem na ozdobení 

Postup přípravy

Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny, poté vmíchejte mléko, olej, sůl a nakonec mouku s rozmíchaným práškem do pečiva. Vzniklou hmotu nalijte na vymaštěný a polohrubou moukou vysypaný plech, stejnoměrně rozetřete a do těsta vlijte po lžících uvařený vlahý  pudink. Hned potom pečte asi 25 minut při 185 stupních. Vychladlou upečenou hmotu nařežte na stejnoměrné řezy, doplňte kysanou smetanou, posypte skořicovým cukrem a ozdobte čerstvým nebo kompotovaným ovocem. Stejně tak můžete celou upečenou hmotu potřít kysanou smetanou a posypat skořicí nebo podobně experimentovat.

Aktuální letáky

Akční nabídka

19.03 – 25.03.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

19.03 – 25.03.2025

COOP – naše super ceny

12.03 – 25.03.2025

Pro děti i zdraví

05.03 – 01.04.2025

Zahrada

12.02 – 27.05.2025