Šlehačková roláda

slehackova rolada

Suroviny

Na piškot: 5 vajec, 100 g cukru, 2 lžíce kvalitního kakaa a 2 lžíce polohrubé mouky

Na náplň: 250 g smetany ke šlehání a balíček ztužovače

Postup přípravy

Z pěti bílků ušlehejte pevný sníh, do něho postupně přidávejte za stálého šlehání cukr a následně žloutek po žloutku. Do této hmoty vmíchejte ještě kakao promíchané s moukou. Na plechu si rozviňte plát hliníkové fólie (alobalu) a na něj rozetřete těsto. Pečte hned při 200 stupních asi 7 minut. Upečený plát stáhněte opatrně z plechu a nechte vychladnout. Šlehačku rozetřete na plát a ten za pomoci alobalu zaviňte (fólii pochopitelně z těsta sloupněte). Nechte vychladit v lednici a podávejte pocukrované.

Aktuální letáky

Akční nabídka

27.09 – 03.10.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

27.09 – 03.10.2023

Den zvířat

01.10 – 04.10.2023

COOP super cena

27.09 – 10.10.2023

Pro děti i zdraví

13.09 – 17.10.2023

Akční nabídka

23.08 – 29.08.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

23.08 – 29.08.2023

Doma

23.08 – 29.08.2023

Pro děti i zdraví

16.08 – 12.09.2023

COOP super cena

16.08 – 29.08.2023

Zavařování

17.05 – 31.08.2023