Šlehačková roláda

slehackova rolada

Suroviny

Na piškot: 5 vajec, 100 g cukru, 2 lžíce kvalitního kakaa a 2 lžíce polohrubé mouky

Na náplň: 250 g smetany ke šlehání a balíček ztužovače

Postup přípravy

Z pěti bílků ušlehejte pevný sníh, do něho postupně přidávejte za stálého šlehání cukr a následně žloutek po žloutku. Do této hmoty vmíchejte ještě kakao promíchané s moukou. Na plechu si rozviňte plát hliníkové fólie (alobalu) a na něj rozetřete těsto. Pečte hned při 200 stupních asi 7 minut. Upečený plát stáhněte opatrně z plechu a nechte vychladnout. Šlehačku rozetřete na plát a ten za pomoci alobalu zaviňte (fólii pochopitelně z těsta sloupněte). Nechte vychladit v lednici a podávejte pocukrované.

Aktuální letáky

Akční nabídka

28.02 – 05.03.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

28.02 – 05.03.2024

Mezinárodní den žen

28.02 – 08.03.2024

COOP super cena

28.02 – 12.03.2024

Pro děti i zdraví

31.01 – 05.03.2024