Slovenský perník

slovensky pernik

Suroviny

400 g polohrubé mouky, 250 g cukru krupice, 2 vejce, 2 lžíce medu, 2 lžíce kakaa, lžičku skořice, 100 ml oleje, 500 ml mléka, jeden sáček kypřícího prášku do perníku a podle chuti a potřeby ořechy, kandované či sušené ovoce a podobně

Postup přípravy

Nejprve smíchejte důkladně vše, co je suché a sypké, dále pak vše tekuté či mazlavé a nakonec obě směsi dohromady, až vznikne stejnorodá tmavá hmota. Tu rozetřete na plech nebo do pekáčku. Musí být pochopitelně předem vymaštěný a vysypaný polohrubou moukou. Pečte v troubě při 180–200 stupních podle výšky formy asi 30 až 40 minut. Voňavý, upečený perník pak můžete prokrojit a spojit povidly nebo džemem, potahovat polevou, nebo z něho řezat různé tvary a servírovat je třeba moderně s višňovým rosolem a bílým jogurtem nebo kysanou smetanou.

Aktuální letáky

Akční nabídka

27.09 – 03.10.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

27.09 – 03.10.2023

Den zvířat

01.10 – 04.10.2023

COOP super cena

27.09 – 10.10.2023

Pro děti i zdraví

13.09 – 17.10.2023

Akční nabídka

23.08 – 29.08.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

23.08 – 29.08.2023

Doma

23.08 – 29.08.2023

Pro děti i zdraví

16.08 – 12.09.2023

COOP super cena

16.08 – 29.08.2023

Zavařování

17.05 – 31.08.2023