Smažené selské rolky

smazene selske rolky

Suroviny

Písecká klobása  150 g, mouka pšeničná hladká 50 g, vepřová kýta 500 g, česnek 20 g, 2 vejce, jemné ovesné vločky 60 g, smetana 100 ml, sůl, olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy

Z vajec, vloček, smetany, mouky a soli vymíchejte těstíčko. Nechte ho dvacet minut odležet v chladnu. Z vepřové kýty nakrájejte plátky a ty rozklepejte do tenka. Maso osolte, potřete třeným česnekem a poklaďte drobně nasekanou klobásou. Pak plátky stočte do rolek silných na dva prsty. Závitky máčejte v těstíčku a smažte zvolna v rozpáleném oleji. V závěrečné fázi nechte rolky dojít v mírně teplé troubě. Podávejte s bramborami a kysaným zelím.

Aktuální letáky

Akční nabídka

29.10 – 04.11.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

29.10 – 04.11.2025

Akční nabídka

22.10 – 27.10.2025

Nákup pro dobrou věc

22.10 – 18.11.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

22.10 – 28.10.2025

COOP naše super ceny

22.10 – 04.11.2025