Smažené selské rolky

smazene selske rolky

Suroviny

Písecká klobása  150 g, mouka pšeničná hladká 50 g, vepřová kýta 500 g, česnek 20 g, 2 vejce, jemné ovesné vločky 60 g, smetana 100 ml, sůl, olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy

Z vajec, vloček, smetany, mouky a soli vymíchejte těstíčko. Nechte ho dvacet minut odležet v chladnu. Z vepřové kýty nakrájejte plátky a ty rozklepejte do tenka. Maso osolte, potřete třeným česnekem a poklaďte drobně nasekanou klobásou. Pak plátky stočte do rolek silných na dva prsty. Závitky máčejte v těstíčku a smažte zvolna v rozpáleném oleji. V závěrečné fázi nechte rolky dojít v mírně teplé troubě. Podávejte s bramborami a kysaným zelím.

Aktuální letáky

Akční nabídka

12.02 – 18.02.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

12.02 – 18.02.2025

Zahrada

12.02 – 18.02.2025

COOP – naše super ceny

12.02 – 25.02.2025

Valentýn

05.02 – 16.02.2025

Pro děti i zdraví

05.02 – 04.03.2025