Smažené selské rolky

smazene selske rolky

Suroviny

Písecká klobása  150 g, mouka pšeničná hladká 50 g, vepřová kýta 500 g, česnek 20 g, 2 vejce, jemné ovesné vločky 60 g, smetana 100 ml, sůl, olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy

Z vajec, vloček, smetany, mouky a soli vymíchejte těstíčko. Nechte ho dvacet minut odležet v chladnu. Z vepřové kýty nakrájejte plátky a ty rozklepejte do tenka. Maso osolte, potřete třeným česnekem a poklaďte drobně nasekanou klobásou. Pak plátky stočte do rolek silných na dva prsty. Závitky máčejte v těstíčku a smažte zvolna v rozpáleném oleji. V závěrečné fázi nechte rolky dojít v mírně teplé troubě. Podávejte s bramborami a kysaným zelím.

Aktuální letáky

Akční nabídka

24.07 – 30.07.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

24.07 – 30.07.2024

Letní osvěžení

17.07 – 30.07.2024

COOP super cena

17.07 – 30.07.2024

Pro děti i zdraví

10.07 – 13.08.2024

Zavařování

15.05 – 31.08.2024