Špagetová omeleta s tuňákem
Suroviny
Pro 4 osoby: příprava 20 minut
500 g vařených špaget, 5–6 vajec, 150 g tuňáka z konzervy, 60 g cibule nebo šalotky, 100 ml metany, 80 g strouhaného parmazánu, sůl, petrželová nať, špenátové listy
Postup přípravy
Tuňák v konzervě nabízí celou řadu možností, jak připravit rychlé jídlo nebo pohoštění nenadálým hostům. Omeleta s těstovinami má podobné možnosti, tak proč vše nespojit.
V misce rozšlehejte vejce, smetanu, sůl, strouhaný sýr a posekané listy špenátu a petržele (případně i jiných bylinek). Olej z konzervy s tuňákem slijte na pánev, osmahněte na něm krátce jemně posekanou cibuli, pak přidejte maso z tuňáka a vařené špagety (nebo jiné těstoviny). Vše zalijte patřičnou částí rozšlehaných vajec a pečte velmi zvolna z jedné a poté i z druhé strany.
K otočení omelety můžete použít talíř nebo stejně velkou pánev. Zkuste péct v lívanečníku malé omeletky, snáze se vám budou otáčet.
Podávejte je s pestrým salátem nebo nakládanou zeleninou.