Špekáčky v paprikách a cibuli

spekacky v paprikach a cibuli

Suroviny

Špekáčky vázané  600 g, cibule 150 g, papriky sterilované 350 g, drcený kmín, sůl, ocet, bobkový list, celý pepř

Postup přípravy

Variace na oblíbené špekáčky pečené v pivu, hořčici a kečupu je velmi jednoduchá a výborná. Stačí nařezat špekáčky podélně na čtvrtky a pozvolna je spolu s cibulí a kmínem v troubě na pekáčku rozpéci. Až v závěrečné fázi přidejte ke špekáčkům sterilované papriky, a to včetně sladkokyselého nálevu. Ten si předem z paprik slijte a předem v něm povařte bobkový list a celý pepř. Podle chuti ho můžete ještě zvýraznit octem, solí a případně přiostřit papričkou. Samozřejmě, že můžete použít na přípravu i papriky čerstvé, které pečete společně se špekáčky a cibulí, a zvlášťsi svaříte sladkokyselý lák, kterým celé dílo zalijete a na závěr podusíte.

Aktuální letáky

COOP TIP extra

10.12 – 31.12.2025

Akční nabídka

10.12 – 16.12.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

COOP TIP TUTY menu

03.12 – 16.12.2025

COOP naše super ceny

03.12 – 16.12.2025

Vánoční speciál

19.11 – 31.12.2025

Jak krteček k Vánocům přišel

05.11 – 31.12.2025