Špekáčky v paprikách a cibuli

spekacky v paprikach a cibuli

Suroviny

Špekáčky vázané  600 g, cibule 150 g, papriky sterilované 350 g, drcený kmín, sůl, ocet, bobkový list, celý pepř

Postup přípravy

Variace na oblíbené špekáčky pečené v pivu, hořčici a kečupu je velmi jednoduchá a výborná. Stačí nařezat špekáčky podélně na čtvrtky a pozvolna je spolu s cibulí a kmínem v troubě na pekáčku rozpéci. Až v závěrečné fázi přidejte ke špekáčkům sterilované papriky, a to včetně sladkokyselého nálevu. Ten si předem z paprik slijte a předem v něm povařte bobkový list a celý pepř. Podle chuti ho můžete ještě zvýraznit octem, solí a případně přiostřit papričkou. Samozřejmě, že můžete použít na přípravu i papriky čerstvé, které pečete společně se špekáčky a cibulí, a zvlášťsi svaříte sladkokyselý lák, kterým celé dílo zalijete a na závěr podusíte.

Aktuální letáky

Akční nabídka

24.07 – 30.07.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

24.07 – 30.07.2024

Letní osvěžení

17.07 – 30.07.2024

COOP super cena

17.07 – 30.07.2024

Pro děti i zdraví

10.07 – 13.08.2024

Zavařování

15.05 – 31.08.2024