Šumavský bramborový toč

2 sumavsky bramborovy toc

Suroviny

Suroviny:
600 g vařených brambor, 250 g tvarohu, 3 vejce, 50 g másla
nebo sádla, 40 g cukru, sůl, skořice, hřebíček, 200 g sušeného ovoce (jablka,
švestky, hrušky, rozinky i jiné), šípkový čaj

Na 4 porce: příprava 70 minut

Postup přípravy

 

Starodávný koláč připravovaný často z jáhel a jiných předem
uvařených obilnin se dodnes peče z brambor a tvarohu. Jsou v podstatě dvě
metody jeho přípravy. Všechny suroviny promíchejte dohromady a vložte je do máslem vymazané formy. Nebo nejprve vymaštěnou formu pokryjte
nastrouhanými bramborami, pak rozetřete ochucený tvaroh s ovocem a vše opět
zasypte bramborami. Důležité ale je nechat předem nabobtnat suché ovoce v
horkém šípkovém čaji okořeněném skořicí a hřebíčkem. A následně pečte v troubě
na 170 °C asi 40 minut a ke konci pečení na povrchu potírejte máslem.

Aktuální letáky

Akční nabídka

06.03 – 12.03.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

06.03 – 12.03.2024

Velikonoce

06.03 – 02.04.2024

Pro děti i zdraví

06.03 – 09.04.2024

Akční nabídka

28.02 – 05.03.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

28.02 – 05.03.2024

Mezinárodní den žen

28.02 – 08.03.2024

COOP super cena

28.02 – 12.03.2024

Pro děti i zdraví

31.01 – 05.03.2024