Švestková omáčka

svestkova omacka

Suroviny

Suroviny:

300 g švestkových povidel, 200 g jablek, 100 g slaniny, 70 g cibule, sádlo, divoké koření, případně sladká či kysaná smetana

Pro 4 osoby: příprava 30 minut

Postup přípravy

 

Na Valašsku i jinde na Moravě vaří takzvanou „trnkovou omáčku“ ze švestkových povidel a podávají ji nejčastěji s uzeným masem, ale i k pečené zvěřině a podobně. Divoké koření svařte v malém kastrůlku s vodou a nechte chvíli stát, aby se vylouhovalo. Na pánvi opékejte na sádle cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu a po jejich opečení přidejte nastrouhaná oloupaná jablka. Vše důkladně poduste s odvarem z koření a následně přidejte švestková povidla. Pozor, aby se vám při další úpravě omáčka nepřipálila. Vše povařte tak dlouho, až omáčka přirozeně zhoustne. Hotovou speciální omáčku případně doplňte smetanou, ale není to nutné.

Aktuální letáky

Akční nabídka

27.09 – 03.10.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

27.09 – 03.10.2023

Den zvířat

01.10 – 04.10.2023

COOP super cena

27.09 – 10.10.2023

Akční nabídka

20.09 – 26.09.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

20.09 – 26.09.2023

Pro děti i zdraví

13.09 – 17.10.2023

COOP super cena

13.09 – 26.09.2023

Akční nabídka

23.08 – 29.08.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

23.08 – 29.08.2023

Doma

23.08 – 29.08.2023

Pro děti i zdraví

16.08 – 12.09.2023

COOP super cena

16.08 – 29.08.2023

Zavařování

17.05 – 31.08.2023