Svíčková na smetaně

svce3

Suroviny

1kg falešné svíčkové,

150 g mrkve,

150 g celeru,

60 g petržele,

1 ks velké cibule,

2 PL octa,

2 PL plnotučné hořčice,

100 g másla,

5 bobkových listů,

6 kuliček nového koření,

100 g slaniny,

sůl,

pepř,

200 ml smetany 33%,

200 ml hovězího vývaru.

Postup přípravy

Maso očistíme a svážeme potravinářským provázkem, nasolíme a napepříme.

2/3 másla rozehřejeme v rendlíku, dáme rozpustit cukr, přidáme bobkový list, nové koření a necháme probublávat.

Následně scedíme a dáme si bobkový list a nové koření stranou.

Do misky dáme hořčici, ocet, osolíme, opepříme a přilijeme máslo.

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a slaninu nakrájíme nadrobno.

Hořčicí s máslem a octem potřeme maso ze všech stran a zbytek směsi nalijeme na zeleninu a promícháme.

Polovinu zeleniny dáme do pekáčku na ni položíme maso a zasypeme druhou polovinou zeleniny.

V plátýnku nebo v čajovém sítku přidáme orestovaný bobkový list a nové koření.

Přiklopíme pekáček a dáme na 24 hodin do chladna.

Druhý den dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C na 3 hodiny.

Po třech hodinách vyndáme maso a dáme stranou.

Směs zeleniny dáme do mixéru a pořádně rozmixujeme.

Přelijeme do hrnce, zředíme vývarem a zvolna přivedeme k varu.

Nyní nalijeme smetanu a provaříme 15 minut, případně doředíme vývarem a dochutíme.

Nakonec vmícháme zbytek másla.

Aktuální letáky

COOP super cena

19.06 – 02.07.2024

Akční nabídka

19.06 – 25.06.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

19.06 – 25.06.2024

Pro děti i zdraví

05.06 – 09.07.2024

Zavařování

15.05 – 31.08.2024