Těstovinový salát s vejci

testovinovy salat

Suroviny

Postup přípravy

Suroviny:

250 g suchých těstovin, 6 vajec, 150 g pórku, 3 jarní cibulky, 150 g nakládaných paprik včetně nálevu, 60 ml olivového oleje, vinný ocet, sůl, mletý pepř, petrželová nať, případně chilli paprička

Na 1 kg salátu: příprava 30 minut

Těstoviny vařte ve výrazně osolené vodě. Uvařené propláchněte proudem studené vody, nechte je okapat a pak je promíchejte s lákem ze sterilovaných paprik a olivovým olejem. Vejce uvařte nejlépe na hniličku, tedy tak, aby žloutek ve vejci byl lehce mazlavý. Pórek nakrájejte najemno, spařte ho vroucí vodou a vzápětí zchlaďte. Sterilované papriky nakrájejte na nudličky, petrželovou nať nasekejte najemno a nakonec vše promíchejte, doplňte solí, pepřem a octem podle chuti a salát ozdobte vařenými vejci.

Aktuální letáky

Akční nabídka

24.07 – 30.07.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

24.07 – 30.07.2024

Letní osvěžení

17.07 – 30.07.2024

COOP super cena

17.07 – 30.07.2024

Pro děti i zdraví

10.07 – 13.08.2024

Zavařování

15.05 – 31.08.2024