Třešňová bublanina

bublanina3 scaled

Suroviny

3 vejce,

250 g cukru krystal,

1 vanilkový cukr,

250 ml mléka,

1 prášek do pečiva,

180 g polohrubé mouky,

150 g hladké mouky,

800 g třešní,

cukr moučku na posypání,

máslo na vymazání,

dětskou krupičku na vysypání pekáčku.

Postup přípravy

Nejprve oddělíme žloutky od bílků.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.

Ke žloutkům s cukrem přidáme obě mouky, prášek do pečiva, přilijeme mléko a důkladně promícháme.

Následně do těsta opatrně vmícháme bílky.

Těsto nalijeme do pekáčku, který jsme předtím vymazali máslem a vysypali krupičkou.

Na těsto naskládáme vypeckované třešně a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C zhruba 30-35 minut.

Aktuální letáky

Akční nabídka

06.03 – 12.03.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

06.03 – 12.03.2024

Velikonoce

06.03 – 02.04.2024

Pro děti i zdraví

06.03 – 09.04.2024

Akční nabídka

28.02 – 05.03.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

28.02 – 05.03.2024

Mezinárodní den žen

28.02 – 08.03.2024

COOP super cena

28.02 – 12.03.2024

Pro děti i zdraví

31.01 – 05.03.2024