Tvarohová bublanina

tvarohova bublanina

Suroviny

Suroviny:

4 vejce, 150 g krupicového cukru, 150 másla, 250 g tučného tvarohu, 250 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 30 ml tuzemáku, skořice mletá, citronová kůra, 500 g čerstvého ovoce (rybízu)

Pro 4 osoby: příprava 45 minut

Postup přípravy

 

Vejce šlehejte spolu s cukrem do bělavé pěny. Vmíchejte rozpuštěné máslo, tvaroh, citronovou kůru a tuzemák. Nakonec přidejte mouku smíchanou se skořicí a kypřicím práškem do pečiva. Vzniklé řídké těsto vložte do formy vymazané trochou másla a vysypané moukou. Hned potom posypejte povrch očištěným, případně i pokrájeným ovocem a vložte do předehřáté trouby. Pečte při teplotě 170 °C 30–40 minut.

Aktuální letáky

Akční nabídka

24.04 – 30.04.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

24.04 – 30.04.2024

Oslavte s námi čarodějnice

24.04 – 30.04.2024

COOP super cena

24.04 – 07.05.2024

Zahrada

17.04 – 31.05.2024

Pro děti i zdraví

10.04 – 30.04.2024