Tvarohové knedlíčky s borůvkovou omáčkou

tvarohove knedlicky

Suroviny

250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, 1 lžíci oleje, 30–40 g pšeničné krupice a sůl

Postup přípravy

Ze všech surovin umíchejte těsto, které nechte asi půl hodinky odležet. V té době krupice natáhne vlhkost z tvarohu a těsto zpevní. Pak z něj tvořte malé kulaté knedlíčky a vařte je v osolené vroucí vodě. Podle velikosti asi tak pět až sedm minut. Borůvkovou omáčku uvaříte pochopitelně z borůvek. Můžete použít čerstvé, ale i mražené. Stačí k nim přidat trochu cukru, vše svařit a pak nechat odvařit do zhoustnutí nebo zahustit škrobovou moučkou. Můžete také kombinovat různé druhy ovoce, přidat trochu likéru a podobně. Na talíři kombinujte teplou ovocnou omáčku s kysanou smetanou a vařenými knedlíčky.

Aktuální letáky

Akční nabídka

20.09 – 26.09.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

20.09 – 26.09.2023

Pro děti i zdraví

13.09 – 17.10.2023

COOP super cena

13.09 – 26.09.2023

Akční nabídka

23.08 – 29.08.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

23.08 – 29.08.2023

Doma

23.08 – 29.08.2023

Pro děti i zdraví

16.08 – 12.09.2023

COOP super cena

16.08 – 29.08.2023

Zavařování

17.05 – 31.08.2023