Tvarohovka

tvarohovka

Suroviny

250 g měkkého tvarohu na pečení, 2 vejce, 8 polévkových lžic oleje, 12 lžic mléka, 150 g cukru krupice, dva vanilkové cukry, strouhanou kůru z jednoho citronu, 500 g polohrubé mouky a jeden a půl sáčku prášku do pečiva a dále rozinky, sekané mandle a kousky kandovaného ovoce.

Postup přípravy

Tvaroh, vejce, olej, mléko, cukr a citronovou kůru s vanilkovým cukrem smíchejte pečlivě ve stejnorodou hmotu. Do mouky rozmíchejte prášek do pečiva, nasypejte rozinky, oloupané a posekané mandle a kandované ovoce. Mouku postupně vmíchejte do tvarohového základu a míchejte tak dlouho, až se těsto přestane lepit. Těsto vložte do olejem vytřené formy, mokrou stěrkou ho urovnejte a pečte v troubě při 180 stupních asi půl hodiny. Že je tvarohovka upečená, poznáte podle toho, že do ní zabodnutá špejle po vytažení není lepivá od nedopečeného, mazlavého těsta.

Aktuální letáky

Akční nabídka

10.04 – 16.04.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

10.04 – 16.04.2024

Pro děti i zdraví

10.04 – 30.04.2024

COOP super cena

10.04 – 23.04.2024