Uzenářský kapustový kornout

uzenarsky kapustovy kornout

Suroviny

menší hlávka kapusty,  250 g uzeného boku, 150 g kuřecích prsíček nebo vepřového masa, 50 g slaniny, 50 g sádla, 300 g brambor, 60 ml mléka, 80 g cibule, sůl, drcený kmín, případně mletý koriandr

Postup přípravy

Vrchní listy kapusty spařte vroucí vodou a nechte jepo změknutí okapat. Kuřecí nebo vepřové maso a uzený bok semelte a smíchejte s kmínem, solí, koriandrem a mlékem. Touto fáší pak naplňte kornouty stočené z listů kapusty a vložte do pekáče. Zbylou kapustu nakrájejte a krátce ji poduste na cibuli a slanině. Pak přidejte do pekáče a v troubě vše pod poklicí zvolna duste asi 30 minut. Na sádle opékejte syrové brambory a když jsou ze všech stran opečené, přidejte je do trouby ke kapustě, aby natáhly chuť dušené kapusty.

Aktuální letáky

Akční nabídka

22.01 – 28.01.2025

Zabijačka

22.01 – 28.01.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

22.01 – 28.01.2025

COOP – naše super ceny

15.01 – 28.01.2025

Pro děti i zdraví

08.01 – 04.02.2025