Valašský jarní salát

12 valassky jarni salat s pohankou

Suroviny

Suroviny:
250 g spařené pohanky, 150 g ledového salátu, 100 g kvalitní
klobásky, 50 g sladkých lusků, 50 g výhonků řeřichy, sůl, olej, ocet, med

Na 600 g salátu: příprava 30 minut

Postup přípravy

Pohanku nikdy dlouze nevařte, ztrácí tím totiž látku zvanou
rutin, která je blahodárná pro naše srdce a celý krevní oběh. Stačí ji spařit vroucí osolenou vodou a nechat pod poklicí
v teple 10–15 minut nabobtnat. Na čtvrt kila spařené pohanky vám stačí asi 60 g
suché lámanky a 200 ml vroucí vody. Mezitím si v misce ušlehejte z octa, medu,
soli a oleje ochucovací dresink a ten pak vmíchejte do spařené a ochladlé
pohanky. Touto směsí pak ochutíte po řádném prochlazení celý salát tvořený
výhonky, krátce spařenými lusky, křehkými salátovými listy a lístky a navrchu
ozdobený rozpečenými plátky klobásky.

Aktuální letáky

Akční nabídka

27.09 – 03.10.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

27.09 – 03.10.2023

Den zvířat

01.10 – 04.10.2023

COOP super cena

27.09 – 10.10.2023

Pro děti i zdraví

13.09 – 17.10.2023

Akční nabídka

23.08 – 29.08.2023

Kvalitní potraviny z našeho regionu

23.08 – 29.08.2023

Doma

23.08 – 29.08.2023

Pro děti i zdraví

16.08 – 12.09.2023

COOP super cena

16.08 – 29.08.2023

Zavařování

17.05 – 31.08.2023