Vánoční kyselice

1vanocni kyselice

Suroviny

Suroviny:

600 g kysaného zelí, 120 g cibule, 50 g sušených hub, 120 g slaniny, 60 g sádla, 300 g brambor, 60 g pohankové lámanky, 100 ml kysané smetany, sůl, drcený kmín, majoránka

Pro 6 osob: příprava 50 minut

Postup přípravy

Sušené houby dopředu namočte, a až změknou, pokrájejte je a krátce povařte s kmínem a solí. V hrnci osmahněte na sádle větší část cibule a slaniny, zalijte odvarem z hub a přidejte na kostky nakrájené brambory. Když jsou brambory zpola vařené, přidejte kysané zelí, pokud bude příliš kyselé, nejdříve ho propláchněte. Dolijte případně trochu vody a zvolna vařte doměkka. Na závěr přidejte předem vařené houby a pohankovou lámanku pro zahoustnutí polévky. Krátce povařte a pak nechte pod poklicí dojít bez varu asi 10 minut. Přitom si opečte zbylou část cibule a slaniny. Touto směsí a pomnutou majoránkou nakonec polévku přizdobte, přivoňte a doplňte trochou kysané smetany.

Aktuální letáky

Akční nabídka

24.07 – 30.07.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

24.07 – 30.07.2024

Letní osvěžení

17.07 – 30.07.2024

COOP super cena

17.07 – 30.07.2024

Pro děti i zdraví

10.07 – 13.08.2024

Zavařování

15.05 – 31.08.2024