Velikonoční beránek

velikonocni beranek

Suroviny

6 nejlépe domácích vajec, 250 g másla, 250 g cukru moučky, 200 g polohrubé mouky, 100 g kandovaného a sušeného ovoce 

Postup přípravy

Změklé máslo třete asi s polovinou cukru a postupně přidávejte vaječné žloutky. Poté zvolna šlehejte, aby vám vznikla hladká hmota. Bílky ušlehejte s trochou soli nebo několika kapkami citronové šťávy na pevný sníh. Do něho pak zvolna vmíchejte druhou polovinu cukru. Sníh zpevní a měl by se matně lesknout. Obě hmoty zvolna promíchejte na stejnorodou hmotu a do ní postupně po lžících přidávejte mouku. Nakonec vmíchejte pokrájené ovoce obalené v polohrubé mouce. Formu pečlivě vymažte rozpuštěným sádlem nebo ztuženým tukem a vysypte polohrubou moukou. Do ní vložte třené těsto a dejte péci na 30–40 minut při 180 stupních. Záleží na vás, zda pečeného beránka jen pocukrujete či polijete polevou.

Aktuální letáky

Akční nabídka

17.09 – 23.09.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

17.09 – 23.09.2025

Pro děti i zdraví

17.09 – 14.10.2025

COOP naše super ceny

10.09 – 23.09.2025