Velikonoční hlavička

velikonocni hlavicka

Suroviny

Suroviny:

10 rohlíků, 1 kg uzeného masa, 10 vajec, 70 g jemné krupice, 40 g čerstvého droždí, 30 g česneku, cca 1 litr vývaru, jarní bylinky, spařené kopřivy, sádlo nebo máslo na vymazání pekáče, sůl, mletý pepř, majoránka

Na běžný pekáč: příprava 60 minut

 

Postup přípravy

Uzené maso zvolna vařte a vychladlé nakrájejte na kostičky. Do vývaru dejte nabobtnat krupici. Rohlíky nakrájejte na drobné kostky. Vejce rozšlehejte se solí, prolisovaným česnekem a posekanými bylinkami a kopřivami. Přidejte vývar s krupicí a rozmíchaným droždím, pokrájené uzené maso a nakonec rychle vmíchejte nakrájené rohlíky. Hned potom vložte směs do tukem vymazaného pekáče, stejnoměrně ji rozprostřete a dejte péct do trouby na 160 °C. Podávejte se salátem na Bílou sobotu.

Aktuální letáky

Akční nabídka

26.06 – 02.07.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

26.06 – 02.07.2024

Grilování

26.06 – 02.07.2024

COOP super cena

19.06 – 02.07.2024

Akční nabídka

19.06 – 25.06.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

19.06 – 25.06.2024

Pro děti i zdraví

05.06 – 09.07.2024

Zavařování

15.05 – 31.08.2024