Velikonoční jidáše

velikonocni jidase

Suroviny

Mouka pšeničná hladká 500 g, Jihočeské máslo 100 g, mléko 250 ml, 2 žloutky, droždí 30 g, cukr krupice 50 g, med 2 lžíce, špetka soli, kůra z jednoho citronu, vejce na potření

Postup přípravy

Z teplého mléka, droždí, cukru, soli a hrstky mouky vymíchejte kvásek a nechte ho vzejít. Máslo rozehřejte a vyšlehejte ho do pěny se žloutky a medem. Nakonec vmíchejte citronovou kůru a posléze i kvásek a postupně mouku. Vše hněťte do hladkého pružného těsta, které se samo odlepuje od stěn nádoby. Těsto nechte lehce pomoučené a přikryté vykynout. Vykynuté pak utužte hnětením, rozdělte na malé díly, ty rozválejte na stejnoměrné, tenké prameny a z nich pak stáčejte šneky, esíčka a další tvary. Jidáše nechte vykynout a pečteje při 180 °C asi 15–20 minut.

Aktuální letáky

Akční nabídka

06.03 – 12.03.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

06.03 – 12.03.2024

Velikonoce

06.03 – 02.04.2024

Pro děti i zdraví

06.03 – 09.04.2024

Akční nabídka

28.02 – 05.03.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

28.02 – 05.03.2024

Mezinárodní den žen

28.02 – 08.03.2024

COOP super cena

28.02 – 12.03.2024

Pro děti i zdraví

31.01 – 05.03.2024